Blog

Κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής λεμονάτο με πατάτες φούρνου

Συνταγή ημέρας με Κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής

Κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής λεμονάτο με πατάτες φούρνου

Υλικά:
1 κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής
6-8 πατάτες
1 φλ. νερό
½ φλ. ελαιόλαδο
40 γρ. μέλι
60 γρ. μουστάρδα
2-3 σκ. σκόρδο
1 κύβο κότας
Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
Ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Έπειτα, τις μεταφέρουμε στο ταψί φούρνου, τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά, φορώντας γάντια.
  2. Φοράμε γάντια, κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής και τοποθετούμε τις μερίδες σε ένα σκεύος.
  3. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε μέσα τον κύβο κότας, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τις μερίδες κοτόπουλο που έχουμε στο σκεύος και ανακατεύουμε πολύ καλά με γάντια μέχρι να πάει παντού.
  5. Τοποθετούμε στο ταψί το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα που μας περίσσεψε.
  6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  7. Ψήνουμε για 45 λεπτά με αλουμινόχαρτο και άλλα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
  8. Ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο κατά τη διάρκεια ψησίματος.
  9. Ελέγχουμε το φαγητό μας και μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε.
  10. Σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα εποχής ή στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή σας απόλαυση!