Blog

Χυλοπίτες με Μπουτάκια κοτόπουλου Chick in Καλαϊτζής

Συνταγή ημέρας με Μπουτάκια κοτόπουλο Chick in Καλαϊτζής

Χυλοπίτες με Μπουτάκια κοτόπουλου Chick in Καλαϊτζής

Υλικά:
4 μπουτάκια κοτόπουλου Chick in Καλαϊτζής (με την πέτσα και το κόκαλο)
500 γρ. χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλ. ζεστό νερό
Τριμμένο τυρί
Στραγγιστό γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Χυλοπίτες με Μπουτάκια κοτόπουλου Chick in Καλαϊτζής

Εκτέλεση:
Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπουτάκια σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν γύρω γύρω μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή για περίπου 8-10 λεπτά.
Αφού ροδίσουν καλά, τα αφαιρούμε σε ένα σκεύος με καπάκι.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς για περίπου 5-6 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Μόλις βράσουν αφαιρούμε με λαβίδα τα μπουτάκια. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε τη βράση της σάλτσας.
Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας τη πέτσα και τα κόκαλα. Κόβουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βράζουμε τις χυλοπίτες και στη συνέχεια μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα πυρρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε τις χυλοπίτες με την σάλτσα κοτόπουλου και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή στραγγιστό γιαούρτι.

Καλή σας απόλαυση!